GYIK

Az alábbi oldalon a leggyakrabban feltett kérdésekre igyekszünk válaszolni. Folyamatosan bővítjük.

Tartalomjegyzék
- Hogyan közelítsük meg Budapestről Kecskemétet?
- Hogy jutok el Kecskemétről Izsákra?

- Budapestről Kecskemétre:

Alapvetően két 80 km-es alternatíva áll rendelkezésre (táblától tábláig mérve), mindkettő alacsonyabbrendű, és majdnem végig kisforgalmú utakon:
1. kifelé a Soroksári úton, de Soroksár-Hősök tere után nem kell felmenni a felüljáróra, hanem Dunaharaszti-Taksony irányába kell kijönni az 51-esen (ez a szakasz elég forgalmas). Taksonynál Bugyi irányába kell fordulni, aztán Dabas jön, aminek a 10 kilométeres főutcájától nem szabad megijedni, egyszer véget fog érni:) Dabas után Tatárszentgyörgy, Ladánybene, és Kecskemét következik már.
2. Dunaharasztiig az előző recept szerint kell mindent csinálni. Innen át lehet menni Alsónémedin keresztül Ócsára (Ócsa egyébként Gyálról is megközelíthető), ahol talál az ember egy ötössel párhuzamos utat, ami jó 25-30 km-en keresztül visz. Ekkor egy kereszteződésben balra Újhartyán és Albertirsa (405-ös számú út), egyenesen Örkény, jobbra pedig Dabas célozható meg, ez utóbbi alternatívát kell kiválasztanod. Így két kilométeren belül bent vagy Dabason (az első lámpás kereszteződés visz keresztül az ötösön). Itt belebotlasz elég gyorsan a Dabasi főutcába, ahol balra fordulva már az előbb is ismertetett települések jönnek egymás után: Tatárszentgyörgy, Ladánybene, Kecskemét.
A legrövidebb lehetőség természetesen az ötös főútvonalon állna rendelkezésre, táblától tábláig összesen 66 km, viszont a szabályok nem teszik lehetővé itt a kerékpározást, sok helyen találkozhatunk tiltótáblákkal.
Ezeken kívül lehet még jönni a Csepel-szigeten keresztül is, meg Pécel-Monor felé apró dombokon keresztül, de ezek már mind 100 km fölé vinnék az össztávolságot, úgyhogy inkább az első kettő útvonalat ajánljuk

- Hogy jutok el Kecskemétről Izsákra?
Nem kell az 52-est használnod, sőt, nem is szabad. Ugyan nem vagyunk letiltva, viszont nagyon forgalmas, és meglehetősen szűk, nyomvályús. Gyakorlatilag egyedül éjjel kettő és négy között tekerhető meg, azon kívül életveszélyes, főleg a sóderszállító kamionok miatt őrült a helyzet.
Inkább gyere ki Kecskemétről Kadafalva és Ballószög felé. Ballószögön hol jelzi tábla, hol nem, de van egy átkötő az Izsák felé vezető országútra (Jókai utca), amin végig kell menned, utána pedig balra fordulva Ágasegyházán át pedig Izsákra fogsz érkezni. Nagyjából 30-35 km az össztáv.