Több száz bringást láttunk vendégül!

Mintegy 300 kecskeméti biciklist láttak vendégül reggelire Magyar Kerékpárosklub helyi aktivistái a város főterén kedden - írja a Délmagyar. Meglepett, de mosolygós biciklisekkel lehetett találkozni Kecskemét főterén a kedd reggeli órákban. A meglepettség, és a jókedv oka nem volt más, hogy ma minden olyan biciklist vendégül láttak a „0"-ás kilométerkő közelében felállított sátornál, aki kerékpárral igyekezett munkába, vagy épp az iskolába. Meglepő lehet, de az aktivisták a delmagyar.hu kérdésére elárulták, a röpke két óra alatt összesen 300 kerékpáros állt meg a sátornál, hogy elfogyassza a felkínált péksüteményt, illetve meleg teát. Ez is azt mutatja, hogy egyre többen pattannak két kerékre a megyeszékhelyen.

Az országos „Bringázz a munkába!" kampány részeként ma reggel nem csak vendégül látták a bicikliseket, hanem akinek volt ideje, át is vizsgáltathatta járművét, hogy mindenben megfelel-e a KRESZ előírásainak. A többségében meglepettnek, de hálásnak tűnő „drótszamár" pilóták nem is titkolták, jól esik nekik, hogy valaki végre foglalkozik velük kicsit. - Idejét nem tudom, mikor volt ilyen esetre példa, hogy nem ellenőrzés, vagy kunyerálás miatt állítottak meg - nyilatkozta munkatársunknak Kós Vilmos, aki elmondása szerint télen sem rakja le kerékpárját. - Nagyon jó lenne, ha egyre többen ülnének két kerékre, és az ilyen gesztusok nyilván jó is tennének ennek a kezdeményezésnek. Én pályakezdésem óta, 15 éve kerékpárral járok munkába, de el sem hinnék hány alkalommal kerültem életveszélybe. Ezért is van az, hogy inkább tekerek a gyalogosok között, odafigyelve rájuk. De a közút sajnos kész életveszély, azt nyugodt szívvel senkinek sem ajánlhatom – tette hozzá jó tanácsként az eladóként dolgozó férfi, aki tekert is tovább a munkába.

A sátornál egyébként reggel fél 7-től várták a bringásokat, és a kikészített 300 darab péksütemény el is fogyott a 9 órás határidőre. Az aktivisták elmondták, ma reggel Kecskemét mellett Győrött, Sopronban, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Érden vendégelték meg a kerékpárosokat. Országos szinten 2006-2010 között megduplázódott a kerékpárral közlekedők száma, a 2007 óta tartó Bringázz a munkába! kampánynak és a Magyar Kerékpárosklub szakmai munkájának fontos szerepe van abban, hogy évről évre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, hiszen az esemény minden évben több, mint 20 ezer munkába járót ösztönöz arra, hogy legalább a tavaszi és őszi 5 hetes kampányidőszakban kerékpárral járjon munkahelyére.

Médiamegjelenéseink:

Kecskeméti TV
Délmagyar
Civilnapló
Kecskemet.hu
Kecskemeten.hu
Szuperinfó
bacs-kiskun.hu

Írás tipus: