Ország közepe túra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulásra hív.

Célunk: Pusztavacs - Ország közepe jeltorony
A túra időpontja: 2017. augusztus 27. (vasárnap)
A túra vezetője: Zsolnai Ferenc (70 639 17 23 - tura kukac kerekparosklub.kecskemeten.hu)
A túra útvonala:Kecskemét - Ladánybene - Tatárszentgyörgy - Dabas - Újlengyel - Dánszentmiklós - Pusztavacs - Örkény - Tatárszentgyörgy - Ladánybene - Kecskemét
ill.
Kecskemét - Ladánybene - Tatárszentgyörgy - Örkény - Pusztavacs - Örkény - Tatárszentgyörgy - Ladánybene - Kecskemét
A túra távja: 130 km ill. 100 km
Tervezett indulás: 2017. 08. 27. 08:00,Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 07:40)
Tervezett visszaérkezés: 2017. 08.27. 19:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
A Hírös Hét kulisszái között gyülekezünk, hogy nekiveselkedjünk utolsó nagy nyári bringatúránknak, amely hazánk mértani közepét célozza meg.
Ladánybenén tartjuk első pihenőnket, majd egy tízessel arrébb, Tatárszentgyörgyön már döntési helyzetbe hozzuk túrázóinkat: választani lehet egy rövidebb útvonalat is Örkény felé, így kerek százas lesz a végösszeg a nap végére. A merészebbek tovább tekernek Dabas felé, majd Újlengyel és Dánszentmiklós érintésével érnek Pusztavacsra, az ország közepére, ahol újra egyesítjük erőinket.
Innen kora délután kerekedünk fel, és a visszautat kényelmesen, nyugalmi pulzussal teljesítjük, több megállót is közbeiktatva.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból (szeptember 10-ig bezárólag) legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, évek óta támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, a FormaZona Sportközpont, és a Leves’M Levesbár. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre.

Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét kétszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha kétszer is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/225

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Zsolnai Ferenc túravezető

Írás tipus: