Muzsikál az Erdő - Családi kerékpártúra a Vackor Várba (és Tőserdőbe)

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete és a Muzsikál az Erdő Alapítvány május 26-án családi kerékpáros kirándulást szervez.
Május 27-én pedig szintén családi kerékpáros kirándulásra kerül sor a Trizoli Jótifuti Egyesület vezetésével. Indulás ugyanúgy reggel 8:30-kor a kecskeméti főtérről, a "nullkilométerkő" mellől.

Úticélunk: Nyíri erdő, Vackor Vár (Hetényegyháza)
A túra időpontja: 2018. május 26. (szombat)
A túra vezetője: Molnár Zoltán (30/820-8243)
A túra távja: 30 km
Tervezett indulás: 2018. 05. 26. 08:30, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 08:00)
Tervezett visszaérkezés: 2018. 05. 26. 17:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Muzsikál az Erdő, ezen a hétvégén mindjárt kettő is.

Szombaton Hetényegyházára, a Nyíri erdőbe invitálunk, és viszünk el mindenkit, ahol a természettel való ismerkedés mellett számos kulturális program is vár a kilátogatókra. Ott lesz többek között a Lóca Együttes egy kifejezetten gyerekeknek szóló interaktív zenés műsorral, de a Ciróka Bábszínház is a legfiatalabbak kedvét keresi majd vidám előadásával. Fellépnek az M. Bodon Pál Állami Zeneiskola tanulói, illetve az In Medias Brass rézfúvós quintett mellett Szilágyi Áron formációja, a Zoord zenekar is.
Ezen kívül lesz erdei séta, ahol a Kiskunsági Nemzeti Park és a KEFAG Zrt. szakemberei hozzák hozzánk közelebb a természetet, a minket körülvevő élővilágot. De lehetőség nyílik az íjászattal is megismerkedni, vagy éppen lovaskocsira is felülhetnek, akik a nagy-nagy programgazdagságban kissé megszédültek.

Vasárnap pedig Tőserdőben várják igen-igen színvonalas programokkal a szabadidejüket szabad levegőn eltölteni vágyókat a szervezők. Oda is ki lehet majd látogatni vezetett kerékpártúra keretében, szintén reggel 8:30-as indulással Kecskemét főteréről.

Bővebb információk a Muzsikál az Erdő honlapján, illetve a részletes program letölthető innen.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/244

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Molnár Zoltán, túravezető

Írás tipus: