Strand-túra

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete július 8-án kerékpáros kirándulást szervez.

Úticélunk: Csongrád, Körös-toroki Partfürdő, szabadstrand, illetve Tiszaug, szabadstrand
A túra időpontja: 2018. július 8. (vasárnap)
A túra vezetője: Zsolnai Ferenc (70 639 17 23)
A túra útvonala: Kecskemét - Szentkirály - Lakitelek - Tiszaug - Tiszasas - Csépa - Csongrád - Csépa - Tiszasas - Tiszaug - Lakitelek - Szentkirály - Kecskemét
A túra távja: 110 km
Tervezett indulás: 2018. 07. 08. 8:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 7:40)
Tervezett visszaérkezés: 2018. 07. 08.,19:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, és bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Csongrád városát a XIX. században rendszeresen árvizek fenyegették, ezért elengedhetetlenné vált a folyó rendezése. A keletkezett jelentős mennyiségű hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján hosszú és széles homokpadot hoztak létre, ami pontosan úgy néz ki, mint egy homokos tengerpart.
A vízállás kellően alacsony, aki először látja a partot, azt hihetné, hogy az alacsony vízállású Balatonra érkezett, hiszen a strandolók a folyó feléig besétálhatnak, és még a fejük is a víz felett marad.
Ide, a Körös-folyók és a Tisza - természeti látványnak sem utolsó - egybefolyásához tekerünk el nyár közepi szokásos strandtúránkon, hogy megmártózzunk a szőke folyó vizében.
(Akik kevesebbet szeretnének tekerni, de ugyanúgy csobbannának egyet, a tiszaugi szabadstrandon meg tudják ezt tenni, a két csoport a hazaúton egyesülni fog).

 
 
Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő ajánlott.
Kerékpárzárat is mindenképpen hozzatok magatokkal!

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/244

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Zsolnai Ferenc, túravezető

Írás tipus: