Csillagleső túra

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete augusztus 18-án éjszakai kerékpáros kirándulást szervez.

Úticélunk: B. Bognár tanya, Soltszentimre (A Kiskunsági Nemzeti Park csillagnéző programja)
A túra időpontja: 2018. augusztus 18. (szombat)
A túra vezetője: Molnár Zoltán (30/820-8243)
A túra útvonala: Kecskemét - Ballószög - Ágasegyháza - Izsák - Kisizsák - Soltszentimre - B.Bognár tanya, és vissza, ugyanezen az útvonalon
A túra távja: 110 (2x55) km
Tervezett indulás: 2018. 08. 18. 13:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 12:40)
Tervezett visszaérkezés: 2018. 08. 19.,03:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, bárki számára teljesíthető. Részvételi díj a KNP által szervezett csillagnéző programon: felnőtt 900 Ft, diák és nyugdíjas 600 Ft, családi 2000 Ft

A túra részletes leírása:
Az ebéd utáni indulás biztosíték, hogy ne aludjunk, és ne késsünk el, de ne is adjuk át magunkat a szieszta tespedtségének. Fel sem ocsúdunk, máris az izsáki fák árnyékában szürcsöljük a hideg limonádénkat, majd egy hangulatos erdei aszfaltútról kibukkanva csak integetünk a fülöpszállásiaknak, hogy alig pár kilométer után megérkezzünk Soltszentimrére. Innen behajózunk a B. Bognár tanyára, ahol...

Az est folyamán szakember segítségével megismerjük az éjszakai égboltot. Napnyugta előtt sétálunk a Bikatorok tanösvényen, majd előadást hallgatunk a csillagokról. Besötétedés után csillagászati távcsővel figyeljük meg a Holdat, a Jupitert és a Szaturnuszt, valamint galaxisokat, planetáris ködöket. Tábortűz is lesz.
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-csillagaszati-tura.html

Éjfél környékén aztán felkerekedünk, kellemes nyár éjszakai bringázás vár majd ránk, a sok-sok kerékpár lámpafénye együttesen világítja meg a hazafelé vezető utat, és bizony el is kél ez a fajta segítség, hiszen a fák alatt tud csak igazán sötétbe burkolózni a táj. A hangulata egészen biztosan magával ragad minket, és kitart egészen Kecskemétig, ahová éjjel kettő-három óra körül érkezünk vissza.

 
 
Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő ajánlott.
Első-hátsó lámpa, illetve láthatósági mellény kötelező!

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft.
Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre.
Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/244

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Molnár Zoltán, túravezető

Írás tipus: