Bugaci túra, éjjel és nappal

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulást szervez Bugacra.

Úticélunk: Bugac, éjszakai gyalogtúra, előtte pedig KEFAG Alföldfásítási Múzeum
A túra időpontja: 2019. július 6. (szombat)
A túra vezetője: Bene József (30/757-5251)
A túra távja: 90 km kerékpáron, 5-6 km gyalogszerrel
Tervezett indulás: 2019. 07. 06. 12:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 11:40)
Tervezett visszaérkezés: 2019. 07. 07. 02:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
A déli harangszóval indulunk el Kecskemét főteréről, hogy lássuk a pusztát, halljuk a pusztát, értsük a pusztát! Szakemberek lesznek ebben segítségünkre, nekünk nincs más dolgunk, mint elmenni oda, ki a pusztába!
Nem a legrövidebb, de a nyugalmasabb útvonalat választjuk már odafelé is. Városföldön hörpölünk egy kis frissítőt, aztán Kunszálláson át érkezünk meg Bugacra, ahol egy nagyon tartalmas félnapot töltünk el.
Először ellátogatunk a KEFAG Alföldfásítási Múzeumába, ahol az állandó kiállítás bemutatja az erdőtelepítés szakma- és jogtörténeti dokumentumait, tárgyi emlékeit, a kapcsolódó levéltári anyagokat és szakkiadványokat. A látogatók a fásítási módszerek mellett megismerhetik az egykori munkagépeket, szerszámokat, az alföldi erdők klíma- és talajtényezőit, jellegzetes élővilágát. A kiállítás emléket állít az Alföld-fásításban alkotó szerepet vállaló erdészeknek, kutatóknak is:
http://kefag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=5...
Majd a Karikás Csárda falai között kipihenjük addigi fáradalmainkat.
http://bugacpuszta.hu/
Akinek kedve és ereje van hozzá, a Felsőmonostori templomrom felkutatására is elindulhat.
Pontban este nyolc órakor pedig a Kiskunsági Nemzeti Park szakembere, Lucza Márk segítségével teszünk egy kalandos gyalogtúrát az éj leple alatt, ismerkedünk az éjszakai állatok életmódjával, hangjaival.
http://knp.nemzetipark.gov.hu/turanaptar-2019
Hazafelé már igazi éjszakai sötétségben indulunk, ezért fokozottan kérünk mindenkit, hogy a kerékpárján első és hátsó lámpák feltétlenül legyenek, illetve a láthatósági mellényt se felejtse otthon, ezek kötelező kellékek a napszállta utáni bringázáshoz. Ezen kívül kerékpárzár is legyen nálunk, és olyan cipő, amiben homokos földúton is kényelmesen lehet gyalogolni. A szúnyogriasztót se felejtsük otthon, és a hosszúujjú felsőt sem, hiszen ekkor már 10-15 fok közelébe is süllyedhet a levegő hőmérséklete, és a mintegy 45 kilométert Kunszálláson és Városföldön keresztül visszafelé is meg kell tennünk. De a hosszúujjú felső, egyáltalán a teljes testet takaró vékony öltözék a szúnyogok ellen is hasznos lehet.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Első-hátsó lámpa, illetve láthatósági mellény kötelező!
Kerékpárzár.
Fejvédő ajánlott.
Éjszakára meleg öltözék!
Földúton gyaloglásra kényelmes cipő.
Szúnyogriasztó (vékony, de teljes testet takaró öltözék is hasznos).

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/263

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Bene József, túravezető

Írás tipus: