Lecsótúra Szentesre

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulást szervez Szentesre, a hagyományos szeptemberi Lecsófesztiválra.

Úticélunk: Szentes, Lecsófesztivál
A túra időpontja: 2019. szeptember 7. (szombat)
A túra vezetője: Pácsa József (30/821-2625)
A túra távja: 140 km
A túra útvonala: Kecskemét - Szentkirály - Lakitelek - Tiszaug - Tiszasas - Csépa - Csongrád - Szentes - Csongrád-Bokros - Tiszaalpár - Lakitelek - Szentkirály - Kecskemét
Tervezett indulás: 2019. 09. 07. 08:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 7:40)
Tervezett visszaérkezés: 2019. 09. 08. 00:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Egy jó lecsóért érdemes útra kelni, akár hosszabb távolságra is elzarándokolni. Márpedig a szentesi lecsónak kiváló híre van, nagy hagyománya, és egy remek fesztiválja.
Nem fogunk sietni. Szentkirályon pihegünk egyet, majd Lakiteleket érintve Tiszaugnál kelünk át a Tiszán, szintén pihenőt tartva. Csépa következik, majd Csongrád a pontonhíddal, hogy aztán már a gátra épített kerékpárúton, és újból, immár harmadszor átkelve a Tiszán megérkezzünk Szentesre.
Lesz lecsó, meg minden más földi jó, enni-inni temérdek. Vásári forgatag, csinnadratta. Amúgy Szentes üresjáratban, fesztivál nélkül is érdekes, színes, kellemes kisváros, nagyon sok vízközeli lehetőséggel, hiszen a Tisza és a Hármas-Körös által közrefogva, a Kurca folyó két oldalán helyezkedik el.

Este hét óra körül indulunk vissza, Tiszaalpáron keresztül rajzolva meg a hazautat. Indítunk a fürgébb lábúaknak egy gyorsjáratot, akiknek viszont nem olyan sietős, az odafelé már megismert nyugodtabb tempóban jöhetnek haza velünk. Mivel a visszaút már mindkét csoport számára estébe-sötétbe fog hajlani, ezért fokozottan kérünk mindenkit, hogy a kerékpárján első és hátsó lámpák feltétlenül legyenek, illetve a láthatósági mellényt se felejtse otthon, ezek kötelező kellékek a napszállta utáni bringázáshoz. Meleg ruha, hosszúujjú felső, hosszúlábú alsó, sőt, hosszúujjú kesztyű is, hiszen ekkor már 10 fok alá is süllyedhet a levegő hőmérséklete. A kerékpárzár pedig a fesztivál ideje alatt tehet jó szolgálatot.

Csevegő jókedv, nyugodt tempó, kellemes társaság, bárki számára könnyen teljesíthető kilométerek. Találkozzunk szeptember 7-én, háromnegyed nyolckor a Főtéren, a nullkilométerkőnél!

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, kora őszi kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Első-hátsó lámpa, illetve láthatósági mellény kötelező!
Kerékpárzár.
Fejvédő ajánlott.
Éjszakára meleg öltözék!

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/263

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Pácsa József, túravezető

Írás tipus: