Kiszel Julika emléktúra - Bugaci természetjárás

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete és a Kiskunsági Nemzeti Park kerékpáros kirándulást szervez Bugacra.

Úticélunk: Bugac, természetjárás és kedves emlékek felidézése
A túra időpontja: 2019. szeptember 28. (szombat)
A túra vezetője: Barna Imre (20/980-2079)
A túra távja: 75 km
A túra útvonala: Kecskemét - Jakabszállás - Bugac - Kunszállás - Városföld - Kecskemét
Tervezett indulás: 2019. 09. 28. 08:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 7:40)
Tervezett visszaérkezés: 2019. 09. 28. 18:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Julika nem csupán egy volt közülünk. Közösséggé tett minket, az ő személyisége hordozta magában azt a nyitottságot, azt a barátságosságot, azt a befogadást, amit az egyre nagyobb túracsapatunk mindig is fontos értéknek tartott.
Minden évben keresünk valami apropót, aminek kapcsán útra kelünk, és ami köthető hozzá is. Idén a gombák és gyógynövények világába pillantunk be Horváthné Terike "Baba" segítségével, és a Kiskunsági Nemzeti Park szervezésében, hiszen ezt a szakmát annak idején Julika is éppen Terikétől tanulta, és szerette meg.

Jakabszállási pihenővel, kétszer 15-16 kilométeres etapban, lassú és nyugodt tempóban teljesítjük a Bugacig vezető utat. Odaérve egy kisebb gyalogtúra keretében bejárjuk a környéket, ahol a homoki élőhelyek ősszel előforduló gombafajait és gyakoribb gyógyhatású növényeit ismerhetjük meg, a Szent Mihály naphoz kötődő népszokásokkal együtt.
https://www.knp.hu/hu/programok/szent-mihaly-napi-tura-bugacon--40
A gyalogtúráról visszaérve egy közös beszélgetéssel idézzük fel Julika emlékét, a kedves és mosolygós pillanatokat, hiszen így maradt meg bennünk, nekünk. Így, pár év távlatában látszik csak igazán, hogy mennyire értékes és fontos túratársunk volt, és milyen elévülhetetlen érdemei vannak a túráink körül megszerveződő közösség kohéziójában.
A késő délutánba fordulva indulunk majd haza, egy nyugodt, és autóktól mentesebb-csendesebb útvonalon. Sötétedés előtti visszaérést tervezünk, este hat órára Kecskemét főterére megérkezve.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, őszi kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Első-hátsó lámpa, illetve láthatósági mellény.
Kerékpárzár.
Fejvédő ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/263

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Barna Imre, túravezető

Írás tipus: