VI. SZÉP Kihívás - Hivatalos kiírás


Az alábbi kiírásunk már nem érvényes, a VI. SZÉP Kihívást a jelenlegi veszélyhelyzetre tekintettel 2021 májusában tervezzük megrendezni!!!

Túra neve: VI. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra (el bírsz-e számolni kétszázig?)

Ahogy a futóknak a maratoni táv, a bringások számára a kétszáz kilométeres lélektani határ az érettségi vizsga. Választóvonal. Mindenki képes lehet rá, viszont annál kevesebben veselkednek neki, pedig az önmagunk hitetlensége felett aratott, és önmagunk ilyen tiszta megismerésével együtt járó győzelemnél erősebb siker aligha létezik ezen a világon.
A SZÉP Kihívás az alföldi bringások Balaton-köre, ahogy egyik kedves barátunk, pedálsorstársunk megfogalmazta. Valóban, hiszen a táv nagyságrendileg ugyanaz, ugyanakkor akad egy aprócska, ám annál jelentőségteljesebb, csábító különbség is: nálunk elfáradás esetén nincs természetes akadálya a túraközpontba történő rövidebb visszaérkezésnek, ezért szinte tét nélkül teheti magát próbára bárki, hogy tényleg megért-e a kétszáz kilométeres magasságokra. További segítségként idén is lesz szervezői mezőnyünk, majdhogynem vezetett túraként, ahol ugyan senki helyett sem fogunk tekerni, de szélárnyékkal, bátorító szavakkal talán könnyebbé tudjuk tenni ezt a speciális matekfeladványt.
A SZÉP Kihívás igazán kemény fa, edzett acélú fejszét követel meg magának, de senki ne ijedjen meg tőle, hiszen az utóbbi években alkalmanként már több mint háromszáz bringás szokott – többnyire sikerrel – belevágni.

Túraközpont, rajt- és célterület: Auchan Kecskemét, (hátsó) parkoló (GPS: 46.887186, 19.638669)
Rajthoz, és a célba érkezésedhez nyugodtan hívd ki családodat, ismerőseidet szurkolni, biztatni!

Parkolás: Parkolási lehetőség rendelkezésre áll

Túra szervezője: Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete

Túra időpontja: 2020. május 16. (szombat)

Táv és szintidő: 205 km – 12h (reggel 8-tól este 8-ig)

Nevezési díj: 1000 forint, illetve 1500 forint forint (támogatva az “M. Bodon Pál Zeneiskoláért Alapítvány” kulturális misszióját).
Idén szeretnénk összekötni az eseményünket városunk jelentős komolyzenei hagyományaival, azon belül is a már több mint száz éve működő M. Bodon Pál Zeneiskolával. Arra kérnénk mindenkit, hogyha lehetősége van, támogasson minket ebben a törekvésünkben azzal, hogy nem 1000, hanem 1500 forintot utal nekünk, mi pedig a különbözetet odaadjuk az „M. Bodon Pál Zeneiskoláért Alapítvány” (www.mbodonzeneiskola.hu) számára. Vagy ha valaki még ennél is többet tud erre a célra szánni, tud ennél is nagyobb felajánlást tenni, mi csak biztatni tudjuk erre, hiszen jó ügy mellé áll: az M. Bodon Pál Zeneiskola közel 800 ifjú zenei palántát gondoz egy-egy tanév során, számos helyi és távolabbi fellépéssel gazdagítva Kecskemét kulturális sokszínűségét, vagy éppen öregbítve városunk jó hírét.
Előnevezés kötelező (!!!) 2020. május 10. (vasárnap) éjfélig - www.nevezes.szepkihivas.hu
(Az átutalás beérkezési határideje: 2020. május 12, déli 12h)

Ha csomagmegőrzést kérsz, az info kukac szepkihivas.hu mailcímen jelezd előre! Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban, itt azt is felteheted.

Túra útvonala:
www.terkep.szepkihivas.hu

Kecskemét – Kadafalva – Ballószög – Ágasegyháza – Izsák – Orgovány – Jakabszállás – Fülöpjakab – Kiskunfélegyháza – Tiszaalpár – Lakitelek – Tiszakécske – Kocsér – Nagykőrös – Lajosmizse – Ladánybene – Kunbaracs – Kerekegyháza – Ballószög – Kadafalva – Kecskemét

Ellenőrző- és frissítőpontok:
A táv során hat ellenőrző- és frissítőpont lesz felállítva. A túraközpontunk egész nap üzemel.
Ellenőrzőpontok: Orgovány (37 km), Kiskunfélegyháza (70 km), Lakitelek (96 km), Kocsér (121 km), Lajosmizse (161 km), Kunbaracs (178 km)
Ha túlvállalnád magad, a kiszállási, menekülési lehetőségeket az itinerben külön feltüntetjük majd. De amíg tudsz, birkózz a kihívással!

Szervezői mezőny: Aki kevésbé biztos magában, még sosem vállalkozott hasonló feladatra, csatlakozhat a szervezői mezőnyünkhöz, ami vezetett túra formájában megy végig a SZÉP Kihíváson. Teszi mindezt 24-25 km/h-s (szélcsendre értendő) utazósebességgel.

Regisztráció a helyszínen:
Előnevezés megerősítése, felelősségvállalási nyilatkozat aláírása, itiner felvétele, legkésőbb reggel 7:30-ig a túraközpontban.
Túraközpont nyit: reggel 6 órakor.
Esetleges csomagmegőrzést biztosítani tudjuk.
Előnevezés megerősítését, helyszíni regisztrációt kérjük, ne a regisztráció végére időzítsétek!
Rajt és Cél: A túraközponttól lassúrajttal együtt gurulunk ki reggel 8 órakor, majd pár kilométer után élesrajt, és onnantól mindenki a maga tempójában, önállóan teljesíti a túratávot.

II. SZÉP Családi Kihívás: Vezetett túra, melynek keretében ellátogatunk Izsákra, ahol a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őre segítségével megismerkedhetünk a környék élővilágával.
Össztáv: 56 km, útvonal: www.terkepcsaladi.szepkihivas.hu
Indulás a VI. SZÉP Kihívás mezőnyével együtt, reggel 8 órakor.
A SZÉP Családi Kihíváson való részvétel ingyenes (esetleges ebédigénylés térítéshez kötött), de az előzetes regisztráció kötelező: www.csaladinevezes.szepkihivas.hu
Bukósisak használata a Családi Kihívás résztvevőinek is kötelező!

I. LEGSPORTOSABB MUNKAHELY Kihívása: Idén egy külön Kihívást indítunk kifejezetten a cégek számára, amely érvényes mind a SZÉP Kihívás 205 kilométeres alaptávján, mind a Nagyon SZÉP Kihíváson, mind a SZÉP Családi Kihíváson történő részvételre.
Ez ténylegesen verseny, nem csak teljesítménytúra, viszont itt sem a sebesség, vagy a teljesítési idő számít. Sokkal inkább az aktivitás, ugyanis a Repro Balaton Kft. felajánlásának jóvoltából teljes körű nyomdai szolgáltatásra feljogosító utalványt adunk át annak a céges csapatnak, amelyik a legtöbb elinduló csapattagot tudhatja magáénak a fent sorolt három távon a reggel 8 órás tömegrajtunknál.
Indulás a VI. SZÉP Kihívás mezőnyével együtt, reggel 8 órakor.
Útvonalak: www.terkep.szepkihivas.hu, www.terkepnagyon.szepkihivas.hu, www.terkepcsaladi.szepkihivas.hu
Regisztrált cégek listája: www.bringascegek.szepkihivas.hu

II. Nagyon SZÉP Kihívás: A határok feszegetése nem áll meg kétszáznál, a matematika tudománya is ismer ennél nagyobb számokat. Mi több, az izmaink, a tüdőnk, a szívünk is tovább tud számolni, így akinek van kedve, kitartása, és nem utolsósorban ereje, az alábbi útvonalon teheti magát próbára, 250 kilométeren, ugyancsak 12 órás szintidővel: www.terkepnagyon.szepkihivas.hu
A II. Nagyon SZÉP Kihívás elindítása a kísérőautó biztosítása miatt jelentkezési létszámhoz kötött. Minimum jelentkezői létszám: 25 fő.
Nevezés: Amennyiben a megfelelő számú jelentkező hiányában nem tudjuk elindítani a II. Nagyon SZÉP Kihívást, a befizetett nevezési díj érvényessé válik a VI. SZÉP Kihíváson történő részvételre. Nevezési díjat visszautalni nem áll módunkban.
Felhívjuk a figyelmet, hogy tényleg csak felkészült, rutinos, és a szintidőn belüli teljesítésre kész túrázók jelentkezzenek a II. Nagyon SZÉP Kihívásra, hiszen ahogy nehezedik a feladat, úgy követel meg egyre nagyobb tudatosságot, felelősséget, gyakorlatot!
A II. Nagyon SZÉP Kihívásra az előzetes regisztráció és a nevezési díj megfizetése kötelező, a részvételi szándékot a nevezési felületen külön jelezni kell: www.nevezes.szepkihivas.hu

Túráról érdeklődni:
Szépné Panda Tímea, Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz – 20/950-4850
Barna Imre, MK Kecskemét 20/980-2079
Szép Miklós, Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz 20/971-6111
e-mail: info [kukac] szepkihivas [pont] hu
www.szepkihivas.hu
Facebook-oldal: www.facebook.szepkihivas.hu
Facebook-esemény: www.6.szepkihivas.hu

Részvétel szabályai:
- Részt vehet, aki biztonságosan kerékpározni tud és a közúti kerékpározás szabályait ismeri.
- Bukósisak használata KÖTELEZŐ!
- 14 év alattiak csak a SZÉP családi túrán vehetnek részt, és csak szülői kíséret mellett.
- 14 és 18 év között szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.
- A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik, ezért a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
- A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás kötelező.
- A frissítőpontokon az ellátmány átvétele az itinerrel való igazolással történik. A frissítőpontok meghatározott nyitvatartással üzemelnek.
- Külön sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul.
- A szervezőktől kártérítés semmilyen jogcímen nem igényelhető.
- A nevezéssel egyben az is elfogadásra kerül, hogy a megadott e-mail címre hírleveleket küldünk ki a SZÉP Kihívással kapcsolatban.
- A jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, kerékpárja jó műszaki állapotban van, a részvételre alkalmas.
- A kötelezően előírt tartozékok, felszerelés (pl. MEGFELELŐ VILÁGÍTÁS, FÉNYVISSZAVERŐ MELLÉNY) megléte is szükséges, ezen kívül ajánlott tartalék belsőt, pumpát is magaddal hoznod, defekt bármikor előfordulhat.
- A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!
- Ne csak az általunk biztosított frissítőpontokra hagyatkozz, ahhoz, hogy kétszázig elszámolj, folyamatos kalória- és folyadékutánpótlás szükséges.
- Esetleges sérülést, illetve a túra feladását az ellenőrzőpontokon, vagy a túraközpontban, vagy a megadott telefonszámokon mindenképpen jelezd felénk!
- Kérjük, hogy az út során a környezetet ne szennyezd, a keletkező hulladéktól a frissítőpontokon szabadulhatsz meg!
- Műszaki probléma elhárítása (pl. defekt) önálló feladat (de ha megoldhatatlan technikai gondod akad, a megadott telefonszámokon értesítsd a szervezőket!).
- A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.
- A túratávot teljesítők a célba érkezéskor emléklapot vehetnek át.
- Beérkezés után frissítést biztosítunk.
- Program változtatás jogát fenntartjuk.

A rendezvény fővédnöke:
Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon világbajnok, hazánk riói paralimpiai résztvevője

Támogatóink:

Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz – www.szepkerekpar.hu
Auchan Kecskemét – www.auchan.hu
VT. Veres Kft – www.vtveres.hu
Shimano – http://paul-lange.hu/markaink/shimano/
Félegyházi Pékség – www.felegyhazipekseg.hu
Univer Coop Zrt. – http://www.univer.hu/
Brill Kft. - ŠKODA Kecskemét – https://www.brillkft.hu
Repro Balaton Kft. – http://www.reprobalaton.hu/
Magyarvíz Kft. – http://www.primaveraviz.hu/
SiS - Science in Sport - Nutridepo - https://nutridepo.hu
Zéfal - http://paul-lange.hu/markaink/zefal
MetLife - www.metlife.hu
Hetényi Pincészet - www.hetenyipinceszet.eu
Márka üdítő - www.markaudito.hu
Kávégép Bolt - www.kavegepbolt.hu
Ballószög Önkormányzata - www.balloszog.hu
Lakitelek Önkormányzata - www.lakitelek.hu
Tőserdei Pálinkaház Étterem - www.kulturmuvek.hu
Bakos és társai étkeztetés - www.bakosestarsai.hu

Együttműködő partnereink:

Kiskunsági Nemzeti Park - www.knp.hu
Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Zrt.

Írás tipus: