Szezonnyitó túra 2020 - ELHALASZTVA!!!


Az alábbi túrakiírás már nem érvényes, túrasorozatunkat a veszélyhelyzetre tekintettel felfüggesztettük!!!


A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete könnyed kerékpáros kirándulásra invitálja a mozogni vágyókat!
Évadnyitó túránkat hagyományosan a március 15-i nemzeti ünnepünkre időzítjük. Ezúttal a hetényegyházi Nyíri-erdőben szervezett megemlékezésre tekerünk, némi kerülővel.

Úticélunk: Március 15, Ünnepi megemlékezés (KEFAG Zrt.), Hetényegyháza, Nyíri-erdő
A túra időpontja: 2020. március 15. (vasárnap, Nemzeti ünnep)
A túra vezetője: Barna Imre (20/980-2079)
A túra útvonala: Kecskemét - Ladánybene - Kunbaracs - Kerekegyháza - Hetényegyháza (Nyíri-erdő) - Kecskemét
A túra távja: 62 km
Tervezett indulás: 2020. 03. 15. 09:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 08:30)
Tervezett visszaérkezés: 2020. 03. 15. 16:30 körül, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Huszárok, puskaropogás, ágyútűz... Hadba hívunk, vasparipád nyergébe pattanj menten, hogy nemzeti függetlenségünk legszimbolikusabb eseményére méltóképpen emlékezz meg Te magad is! Ne ijedj meg, csak a széllel kell megküzdened, az ellenséget magára vállalja a Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg és a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület.
Ladánybenére ügetünk először, ott ellenőrizzük a készleteket, a hátország felkészültségét. Majd következik Kerekegyháza, ugyanilyen célzattal. Utána viszont megérkezünk a csatatérre, ahol rengeteg minden és mindenki vár ránk:
http://www.kefag.hu/index.php/hu/915-unnepi-megemlekezes-2
Sötétedésre elcsendesedik a vidék, elhallgatnak a fegyverek, visszatérnek villanyfényes otthonaikba a bringás zászlóalj vitéz harcosai is!

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, kora tavaszi, kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.
KOKÁRDA ajánlott!

Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.

Többszörözők:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét kétszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha kétszer is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Aki legalább nyolc alkalommal teker velünk a túrasorozat során, szintén ugyanebben az előnyben részesül az év végi sorsolásunkon.

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Barna Imre, túravezető

Írás tipus: