Újraindulunk

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete a jogszabályi engedmények, illetve a hazai járványügyi helyzet enyhülése és remélt féken tartottsága figyelembevételével kerékpártúrát szervez 2020. július 5-én, vasárnap!

Úticélunk: Cegléd, Csemő, Lajosmizse
A túra időpontja: 2020. július 5 (vasárnap)
A túra vezetője: Hársch Ferenc (70/339-7041)
A túra távja: 85 km
A túra útvonala: Kecskemét - Nagykőrös - Cegléd - Csemő - Lajosmizse - Méntelek - Kecskemét
Tervezett indulás: 2020. 07. 05. 09:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 8:40)
Tervezett visszaérkezés: 2020. 07. 05. 19:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

Különös évként vonul be a történelemkönyvekbe 2020, hiszen feje tetejére állt a világ, felborultak a megszokott hétköznapjaink. De nem csupán a dolgos mindennapokba, hanem szabadidőnk eltöltésébe is beleszóltak a rendkívüli események.
A "jobb félni, mint megijedni" bölcsessége több évezredes civilizációs tapasztalatunk, és kétségtelen, hogy mindig ennek szellemében kell minden ismeretlennel szemben eljárnunk. Az ismeretlen ugyan nem lett sokkal ismerősebb, és továbbra is erősebb a nemtudás a megbízható tudásunknál, de a jelenlegi járványhelyzet lehetővé teszi, hogy kellő óvatossággal újraindítsuk korábbi életünk különféle tevékenységeit.

Ilyen egyszerű, és egyben nagyszerű kikapcsolódás például egy kerékpártúrán részt venni, azon egyszerre jót tenni testi egészségünkkel-kondíciónkkal, felfedezni vagy újrafelfedezni szűkebb és tágabb környezetünket, és bekapcsolódni vagy újrakapcsolódni egy közösséghez... egyszóval jól érezni magunkat. Erre most lehetőség nyílik, ez most megkockáztatható, abban is bízva, hogy az elmúlt hónapok radikálisabb korlátozásait már nem kell a későbbiekben újra bevezetni.

Szép nyári nap, melyen nyeregbe pattanunk, és fagyizunk Nagykőrösön, megcsodáljuk Cegléd impozáns főterét, aztán Csemő jön, na meg a legvirágosabb település címét is elnyert miliője, végül pedig Lajosmizse, megint csak fagyival meg süteménnyel.

Nagy tömegbe nem megyünk, zárt térben maszkot viselünk. Sűrűn mosunk kezet, sőt, a hordozható kézifertőtlenítőt is nagyon szeretjük. Figyelünk, résen vagyunk, ahol úgy ítéljük, távolságot tartunk. De minden speciális körülmény dacára jól érezzük magunkat!

Csevegő jókedv, nyugodt tempó, kellemes társaság, bárki számára könnyen teljesíthető kilométerek.
Gyere te is velünk, találkozzunk július 5-én, vasárnap reggel 9 órakor Kecskemét Főterén!

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Maszk.
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.
Napolaj.

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Hársch Ferenc, túravezető

Írás tipus: