Kiszel Julika Emléktúra - Kirándulás Bugacra

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete június 18-án kerékpáros kirándulást szervez Bugacra.

Úti célunk: Bugacon múzeumlátogatás, és kedves emlékek felidézése
A túra időpontja: 2022. június 18. (szombat)
A túra vezetője: Bene József (30/757-5251)
A túra távja: 75 km
A túra útvonala: Kecskemét - Jakabszállás - Bugac - Kunszállás - Városföld - Kecskemét
Tervezett indulás: 2022. 06. 18. 09:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 8:40)
Tervezett visszaérkezés: 2022. 06. 18. 19:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Fekete István szavai szerint "az idő ballag a végtelenség néma országútján", az pedig számunkra fájdalmas felismerés, hogy az idő múlásával egyre több túratársunk válik eggyé a végtelennel, és egyúttal nem tudnak tovább tekerni velünk együtt az emberi országút göröngyös-kátyús, mégis élményekkel teli aszfaltcsíkján.
Nagy Mihály, Kiszel Julika, Svéger László, Kiss István, Vajkai Molnár István mind olyan bringás barátunk, akik ennek a kis kerékpáros közösségnek tagjai voltak az elmúlt években, akiktől közösséggé válhatott, és akiket sok minden más mellett összekötött egymással és velünk a kerékpározás szeretete.

Rájuk emlékezik bugaci túránk minden kilométere, melyet ezúttal reggel kilenckor indítunk el attól a fától, amelyet Kiss Istvánnak, Pista bácsinak köszönhet egész Kecskemét, és amit túráink gyülekezőhelyétől, a nullkilométerkőtől néhány méterre ültetett el a város főterén. A megemlékező szavak után Jakabszálláson keresztül érünk oda Bugacra, ahol egy kilátó árnyékában pihenünk meg, de ebéd elfogyasztására is lehetőség nyílik majd a közeli Csárdában. Bepillantunk egy fogathajtó versenyre, majd kora délután az Alföldfásítási Múzeumot látogatjuk meg, hogy a késő délutáni hőségmentesebb órákban a felsőmonostori templomrom megtekintése után tekerjünk haza Kunszálláson és Városföldön keresztül.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Első-hátsó lámpa, illetve láthatósági mellény.
Kerékpárzár.
Fejvédő ajánlott.

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Bene József, túravezető

Írás tipus: