Első megjelenésünk az Autómentes napon

A Magyar Kerékpárosklub permanensen alakuló kecskeméti területi szervezeteként sátrat állítottunk a Főtéren az Autómentes nap alkalmából. Rengeteg érdeklődő fordult meg nálunk, és akit nem csak az ingyen szóróanyag és kerékpáros KRESZ érdekelt, az még a most induló helyi hírlevelünkre is feliratkozhatott, sőt jelentkezési lapot is kitölthetett. A rendezvényen volt különleges kerékpárok bemutatója Leskowszky Albert gyűjteményéből, Penge Benge Jazz Band koncert és táncbemutató, KRESZ totó (BKM Rendőrkapitányság), kerékpáros filmvetítés és kerékpárút-értékelés (VÁKUM), valamint ökoteszt (Zöldernyő). A Magellán Kerékpárszaküzlet jóvoltából a látogatók megnézhették Boronkay Péter világbajnok triatlonista kerékpárját (sőt, még vele is találkozhattak), a lelkes segítők jóvoltából pedig betolhatták kerékpárjukat a depóba egy gyors szervizre. Sajnos a pneumatikus bicikli bemutatása elmaradt, mert azt éppen javították a fejlesztői, de mi reméljük, hogy legközelebb erre is sort keríthetünk.
A nap fénypontján, a délután ötkor induló kerékpáros felvonuláson a tavalyinál több, mintegy 500 kerékpáros vett részt, és örömmel láttuk, hogy a jó hangulatú menetben megjelentek az alternatív családi szállítóeszközök és a történelmi ereklyének számító kétkerekű járművek is.

Tanulság ugyanakkor, hogy gyenge volt hírverés, amin a mi részünkről önkéntes szórólapozással próbáltunk javítani (amiért külön köszönet az önkénteseknek). Úgy tűnik ez is kevés volt, mert sokan még a rendezvény napján sem hallottak a felvonulásról, pedig ha hallottak volna, akkor eljöttek volna. Úgyhogy tekintetünket a jövő évi naptárra szegezzük, és jól felkészülünk a tavaszi Critical Mass-re.

Támogatott minket a Magellán Kerékpárszaküzlet és szervíz.

Ezúton is köszönetet mondunk mindenkinek, aki segített nekünk!

Írás tipus: