Európai Autómentes nap 2013.

2013. szeptember 22. (vasárnap) - Kecskemét, Kossuth tér

Alább olvashatóak a kecskeméti autómentes nap tudnivalói az ingyenes tömegközlekedésről a kerékpáros felvonulás útvonaláról, a programokról.

Mi külön sátorral készülünk, keressétek a Magyar Kerékpárosklub sátrát. Örülünk mindenkinek, aki ellátogat hozzánk, esetleg be is segít a sátornál. Érdekes és hasznos programokkal készülünk, valamint a kerékpárt is átnézik szakavatott embereink. A kerékpáros felvonulás után sorsoljuk a túráinkon résztvevők között a kerékpárt és vásárlási utalványt.
Ha tudsz segíteni nekünk (pl. szórólap osztás, felvonulás biztosítás, jelezd a kerekparosklub K kecskemeten.hu címen). Köszönjük!

- 10.30 – 15.50 óráig regisztráció a kerékpáros felvonulás résztvevőinek
- 10.00 – 18.00 óra között folyamatos programok:
- kerékpáros KRESZ park, KRESZ teszt, közlekedésbiztonsági fejtörők, „részeg szemüveg” kipróbálási lehetőség, „féken tartott lendület” fotókiállítás, kerékpár
- kerékpárokkal kapcsolatos kvíz és tanácsadás
- „Tiszta fejjel” – drog nélkül! kábítószer prevenciós demonstráció
- pneumobil, shell eco-marathon, Claas UniTech, formula student járművek kiállítása
- Leskowsky kerékpár kiállítás és – hangszergyűjtemény bemutató
- „öko-gokartozás küllő-ékszerekkel”, kerékpárküllő-ékszer készítés, játékok fa járművekkel
- „hulladék-újrahasznosítás a tiszta levegőért” kézműves foglalkozás
- „Nulla Hulladék Program” szemléletformáló kiállítás és –játékok
- szivárvány játéktár családi foglalkozás
- „Tintaló társulás” interaktív játszóprogramja
- „én és a bringám” fotós élő installáció
- „BMX flatland” bemutató
- „Mondd el!” Vélemények begyűjtése a kecskeméti kerékpáros közlekedéssel kapcsolatosan
- „Zsézsé Customs – Álombringa kiállítás”
- környezetvédelmi mérések és játékok
- egészséges életmódhoz kapcsolódó tájékoztató, tanácsadás, testzsír mérés, testtömeg-index mérés, parlagfűről és az általa okozott allergiáról szóló tájékoztató, egészség- és parlagfű totó
- pollen naptár (allergia szezon, tájékoztató a pollen csapdáról) energia egyensúllyal, mozgással, táplálkozással kapcsolatos tájékoztató, életmód tanácsadás, egészségi állapotfelmérés, kerekes székkel való közlekedés kipróbálása
- elsősegélynyújtó pavilon
- „gyümölcsöző fogások”: aszalás és lekvárbefőzés elsajátítása, napkollektoros aszaló bemutatója
- európai információs sátor, játékok, tájékoztatók
- kézműves foglalkozások óvodás és alsó tagozatos iskolások számára
- „reggae” műfajt bemutató háttérzene (Goatmet Sound System „Rastacskó”)

- 16.05 órától kerékpáros felvonulás a városban a következő útvonalon: Kossuth tér – Kápolna utca – Irinyi út – Március 15. utca – Nyíri út – Csabai Géza körút – Tatár sor – Jász utca - Nyíri út - Kőhíd utca – Reile Géza utca – Burga utca – Batthyány utca – Lestár tér.

Nagyobb térképre váltás

A felvonulást követően ajándéksorsolás a kerékpáros felvonulás résztvevői között, melynek díja vásárlási utalványok és egy kerékpár.

Mindezen díjakon túl, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának felajánlásával egy egynapos szakvezetésen vehetnek részt a Lakitelek - Tőserdei területen azon oktatási intézmény diákjai, ahonnan a legnagyobb számban regisztrálnak a kerékpáros felvonulásra.

A rendezvény napján ingyenesen utazhat a Kunság Volán Zrt. számozott helyi járatain a forgalmi engedély és a személyigazolvány együttes felmutatásával a magántulajdonban lévő gépjármű tulajdonosa, vagy üzemben tartója.

A rendezvény napján 07.00 órától 17.00 óráig a Deák Ferenc tér (Alföld áruház felőli oldal), Lechner Ödön utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Luther köz, Arany J. utca, Batthyány utca (kiskörúton belüli szakasz), Katona József tér, Trombita utca, Rákóczi út, valamint a Lestár téri-, és a Kossuth téri parkoló (Lordok háza előtt) kerül lezárásra a motorizált közlekedés elől.

Írás tipus: