Fokozott rendőri ellenőrzés

Fokozott közúti ellenőrzést kezdtek a kerékpárosok közlekedés-biztonsága érdekében hétfőn, április 4-én a rendőrök. A három hétig, azaz 2011. április 26-ig tartó országos ellenőrzés sorozat nyitányaként hétfőn Bács-Kiskun megyében reggel 6-tól 10-ig ellenőrizték a járőrök a kerékpáros forgalmat.

A közúti akciósorozatot a rendőrség azzal indokolja, hogy tavaly, és az elmúlt napokban rendkívül sok kerékpáros baleset történt országosan és Bács-Kiskun megyében is. – Tavaly 826 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a megyében. Ezeknek összesen 188 kerékpáros volt a részese – tájékoztatott Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az kérdés persze, hogy a maradék, jóval nagyobb arányú 638 esetre nem volna-e szükséges szintén odafigyelni?

A Bács-Kiskun megyében 2010-ben bekövetkezett halálos balesetek 10,9 százalékában kerékpárosok haltak meg. A 188 kerékpáros balesetből 81-ben a balesetet a kerékpáros okozta, 107-ben pedig "vétlenként" vettek részt a biciklisek. A 81 kerékpáros okozóból 12 személy (14.8 %) volt ittas.

Az ittasan történő kerékpározás területi megoszlása terén a legrosszabb a helyzet a kalocsai, a kecskeméti és a kiskunhalasi rendőr-kapitányságok területén.

Továbbiak: http://www.origo.hu/auto/20110406-rendorsegi-kerekpar-ellenorizes.html

Írás tipus: