Kolon-tó túra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulásra hív.

Úticélunk: A Kolon-tavi Madárvárta meglátogatása.

A túra időpontja: 2014. szeptember 14. (vasárnap)
A túra vezetője: Hársch Ferenc
A túra útvonala: Kecskemét – Kerekegyháza – Szabadszállás – Kolon-tavi Madárvárta – Izsák – Ágasegyháza – Ballószög – Kecskemét
A túra távja: 105 km
Tervezett indulás: 2014. 09. 14. 08:00 Kecskemét - Kossuth tér
Tervezett visszaérkezés: 2014. 09. 14. 18:00 Kecskemét - Kossuth tér
Jelentkezés: a túravezetőnél előzetesen (csiga61@gmail.com tel: 70 339 70 41), tura@kerekparosklub.kecskemeten.hu, vagy legkésőbb az induláskor.

A túra részletes leírása: A Kossuth térről indulunk. Hetényegyházán lassítunk, hogy a helyiek csatlakozni tudjanak. Kerekegyházi pihenő után Szabadszállásra tekerünk. Izsák felé elindulva ismét használjuk az új kerékpárutat.
Itt jön egy kis tánc: 6 km homokos, erdei földút a Kolon-tavi Madárvártáig. Javasoljuk széles kerekű mtb kerékpár használatát (vagy a keskeny tologatását).
A Madárvárta vezetője, Németh Ákos fogja bemutatni a gyűrűzési tevékenységet a gyakorlatban, és még több más természetvédelmi feladatot is ezen kívül. Ha szerencsénk lesz, akkor néhány kismadárral is megismerkedhetünk. A Kilátóból, többek között ráláthatunk következő úti célunkra, Izsákra is, de előtte 6 km, már ismerős, homokos, erdei földút vár ránk visszafelé.
Izsákon megpihenünk egy kicsit, majd Ágasegyházán és Ballószögön keresztül érünk vissza Kecskemétre.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári, árnyékot adó, kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és sok-sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt:
Ez a túra is része a VT Veres Kft. BAM csapata által felajánlott kerékpárért folyó „küzdelemnek”. Meglévő paripádat ugyancsak nyereményből öltöztetheted majd a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz jóvoltából, illetve a téli szűkös hónapok alatt spinningedzéseken tarthatod karban magad a FormaZona Sportközpontban.
Részletek a honlapon: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/hir/turasorozat-2014

Egyéb tudnivalók: A túra nyílt és ingyenes. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
16 éven aluliak csak felnőtt kísérővel jöhetnek!
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Hársch Ferenc túravezető

Írás tipus: