Vitorlázó túra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulásra hív.

Úticélunk: Jakabszállási repülőtér – Vitorlázórepülők

A túrán való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!!!
tura@kerekparosklub.kecskemeten.hu

A túra időpontja: 2016. június 26. (vasárnap)
A túra vezetője: Barna Imre
A túra útvonala: Kecskemét – Jakabszállás – Soltvadkert – Jakabszállás – Kecskemét
A túra távja: 95 km
Tervezett indulás: 2016. 06. 26. 08:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 07:40)
Tervezett visszaérkezés: 2016. 06. 26. 19:00, Kecskemét - Kossuth tér

A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása: A reggeli indulás után először Soltvadkertre vezet utunk, ahol duplafagyizással készítjük fel testünk-lelkünk. Az egyik cukrászdát az egész ország, mindenki ismeri, a másikat, amelyik állítólag még jobb az egyiknél is, csak a helyiek. Ezúttal leteszteljük mindkettőt.
Délutánba fordulva visszatekerünk Jakabszállásig, ahol a repülőtéren a jakabszállási vitorlázórepülő klub fogad minket, és bemutatja nekünk ezt a különleges technikai sportot. Néhány szerencsés túrázónknak lehetősége lesz testközelből is megismerkedni a repülés élményével.
https://www.youtube.com/watch?v=yepq1IFyLLc

Szükséges tudnivalók:
A vitorlázórepülés nagyon időjárásfüggő sport, ezért a legjobb szervezés és szándék ellenére is előfordulhat, hogy nem lehet felszállni (túl erős szél, közeli zivatarfelhő akadályt jelenhet, de nem ideálisak a kánikulai körülmények sem). A jelentkezés és megjelenés tehát nem garancia a repülésre. Biztos időjárás-előrejelzést egy nappal előtte tudunk adni.
Mindenkinél legyen bőséggel innivaló és sapka vagy kalap, mert a reptéren nagyon le lehet égni!

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat. Sapka vagy kalap a repülőtéren tartózkodáshoz.
Esővédő. Hideg élelem és sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Ez a túra is része a VT Veres Kft. BAM! csapata által felajánlott kerékpárért folyó 2016-os „küzdelemnek”. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, évek óta támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, a FormaZona Sportközpont, és a Leves’M Levesbár. Idén csatlakozott felajánlóink sorához a Hetényi Pincészet, illetve Baranyiné Balog Tünde, aki házi tejtermékekből, sajtokból álló csomagot állít össze a részünkre.
Hölgy túrázóink között pedig Popovics Zsuzsa jóvoltából egy három alkalomra szóló gyógymasszázst sorsolunk ki.

Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), megduplázza az esélyeit, hiszen a nevét kétszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha kétszer is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/hir/kecskemeti-kerekparosklub-2016-...

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Írás tipus: