Pünkösdi túra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulásra hív.

Célunk: A Pünkösdi búcsú megtekintése Pálosszentkúton.
A túra időpontja: 2017. június 5. (hétfő)
A túra vezetője: Molnár Zoltán (chase5000@freemail.hu - 30/820 8243)
A túra útvonala: Kecskemét - Jakabszállás - Móricgát - Jászszentlászló - Petőfiszállás - Pálosszentkút - Petőfiszállás- Kiskunfélegyháza - Kecskemét
A túra távja: 122 km
Tervezett indulás: 2017. 06. 05. 08:00,Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 07:40)
Tervezett visszaérkezés: 2017. 06. 05. 18:30 körül, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
A Kossuth térről indulva, a jakabszállási pihenő után Bugac irányába kanyarodunk le az 54-es főútról. Móricgát után Jászszentlászlón lesz a következő pihenő, majd Petőfiszálláson át érjük el úticélunkat, Pálosszentkutat (http://www.palosrend.hu/bemutatkozas/palos-helyek/petofiszallas-palossze...).
A búcsújáróhely megtekintése után Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza érintésével tekerünk haza.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból (szeptember 10-ig bezárólag) legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, évek óta támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, a FormaZona Sportközpont, és a Leves’M Levesbár. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre.

Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét kétszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha kétszer is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/225

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Molnár Zoltán túravezető

Írás tipus: