Laska-túra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulásra hív.

Célunk: Cegléd - Laskafesztivál
A túra időpontja: 2017. június 18. (vasárnap)
A túra vezetője: Molnár Zoltán (chase5000@freemail.hu - 30/820 8243)
A túra útvonala: Kecskemét - Nagykőrös - Csemő -Zöldhalom- Cegléd (majd visszafelé ugyanezen az útvonalon)
A túra távja: 130 km
Tervezett indulás: 2017. 06. 18. 08:00,Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 07:40)
Tervezett visszaérkezés: 2017. 06. 18. 18:30 körül, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
A Kossuth térről, a 0-ás kilométerkőtől indulunk, majd a nagykőrösi, és a csemői pihenő után a Zöldhalomnak nevezett, erdőkkel tarkított tanyavilágon keresztül érjük el úticélunkat, a Ceglédi (Ceglédberceli) Strandot, ahol javában zajlik majd a Laska Fesztivál (http://www.laskafesztival.hu/?t=fooldal).
Kísérő rendezvényként aznap 11:15 -től indítják a Ceglédi Vágta futamait, mely a Nemzeti Vágta előfutama is egyben.
A Fesztiválon lehetőség lesz helyben főzött laska tészta elfogyasztására, mely 650Ft/adag áron vásárolható meg.
A haza utat ugyanazon pihenők beiktatásával ejtjük meg, azonban Zöldhalom területén megállunk Ladányi Mihály, 1985. évben elhunyt költő emlékházánál, ahol az emléktábla tövében a Csemői Sportegyesület oda kerekező vezetői röviden bemutatják a Csemőhöz is kötődő költő életét és munkásságát.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból (szeptember 10-ig bezárólag) legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, évek óta támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, a FormaZona Sportközpont, és a Leves’M Levesbár. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre.

Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét kétszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha kétszer is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/225

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Molnár Zoltán túravezető

Írás tipus: