Dunaföldvár ostroma

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulásra hív.

Célunk: Duna, híd, vár = Dunaföldvár
A túra időpontja: 2017. szeptember 10. (vasárnap)
A túra vezetője: Barna Imre (tura kukac kerekparosklub.kecskemeten.hu - 20 980 2079)
A túra útvonala:Kecskemét – Kerekegyháza – Szabadszállás – Újsolt – Solt – Dunaföldvár, és vissza ugyanezen az útvonalon
ill.
Kecskemét – Kerekegyháza – Szabadszállás - Izsák - Ágasegyháza - Ballószög - Kecskemét
A túra távja: 160 km ill. 90 km
Tervezett indulás: 2017. 09. 10. 08:00,Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 07:40)
Tervezett visszaérkezés: 2017. 09.10. 21:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Mivel az 52-es főúton a jelenlétünk túlságosan is izgatóan hatna az autósokra (ők ránk nem különben), kerestünk egy másik útvonalat, amelyet még a térképek közül is csak az alaposabbak ismernek. Ezért első pihenőnket kerekegyházi meggysör, másodikat szabadszállási hagyományos sör kíséretében töltjük, hogy a szalkszentmártoni horgásztanyákig el nem jutva rábukkanjunk az újsolti döcögőre, ahonnan pillanatok alatt kiverekedjük magunkat a nemrégiben átadott solti bringaútra, és innen már támadható is a földvári erődítmény szédítő magoslata.

Mivel ennek a túrának elég magasra kerekedett ki a kilométerszáma, így érdeklődés esetén összeállítanánk egy rövidebb mosóprogramot is, amely Szabadszállás után Izsákon és Ágasegyházán keresztül ér vissza Kecskemétre, mintegy 90 kilométert téve a lábakba. Ehhez viszont az kell, hogy előzetesen felmérjük, van-e rá igény, tehát akit ez a verzió érdekelne, az a tura@kerekparosklub.kecskemeten.hu mailcímen ezt mindenképpen jelezze nekünk, mert ha nem lesz jelzés, akkor nem is kezdünk el gondolkodni a kivitelezésében.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, kora őszi kerékpáros ruházat.
Első és hátsó lámpa, fényvisszaverő mellény.
Esővédő. Hideg élelem és sok víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból (szeptember 10-ig bezárólag) legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, évek óta támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, a FormaZona Sportközpont, és a Leves’M Levesbár. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre.

Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét kétszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha kétszer is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/225

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Barna Imre túravezető

Írás tipus: