Nyitótúra a Kutyakaparóhoz (2018)

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulásra hív. Évadnyitó túránkat hagyományosan a március 15-i nemzeti ünnepünkre időzítjük, és évek óta a Petőfi verssoraiban is megörökített Kutyakaparó Csárdához szervezzük.

Úticélunk: Kutyakaparó Csárda, Kocsér
A túra időpontja: 2018. március 15. (csütörtök, Nemzeti ünnep)
A túra vezetője: Zsolnai Ferenc (70 639 17 23)
A túra útvonala: Kecskemét - Kocsér – Kutyakaparó Csárda – Nagykőrös – Kecskemét
A túra távja: 72 km
Tervezett indulás: 2018. 03. 15. 09:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 08:30)
Tervezett visszaérkezés: 2018. 03. 15. 17:00 körül, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Ideiglenesen hazánkban tartózkodik a tavasz, pár nap múlva – akárcsak Jellasics – menekülőre fogja majd, visszatér a tél és a hó, úgyhogy érdemes kihasználni a lehetőséget, egy teljes napot szabad levegőn, testmozgással, és nem mellesleg nemzeti nagyjaink emlékezetével eltölteni.
Először Kocsérra, majd a Kutyakaparó csárdához vezet az utunk, ahol a kocséri önkormányzat által elhelyezett koszorúnál mi is lerójuk tiszteletünket a márciusi ifjak, a szabadságharc hősei előtt. Kis pihenő után Nagykőrös felé vesszük az irányt, hogy késő délután, még sötétedés előtt visszaérjünk Kecskemétre.

"A csárdától vagy száz lépésnyire,
Kopár dombtetőn fent,
Senki által meg nem látogatva,
Áll egy régi kőszent;
Ennek is valaki egy kopott tarisznyát
Akasztott nyakába,
Mintha mondta volna: menj isten hirével,
Mit állsz itt hiába!"

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, kora tavaszi, kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.
KOKÁRDA ajánlott!

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, és a Leves’M Levesbár. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike és Babity János felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/244

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Zsolnai Ferenc túravezető

Írás tipus: