Tiszavirágfeszt éjszakai túra

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete június 23-án kerékpáros kirándulást szervez.

Úticélunk: Szolnok, Tiszavirág Fesztivál
A túra időpontja: 2018. június 23. (szombat)
A túra vezetője: Juhász Imre (06-30/272-9299)
A túra útvonala: Kecskemét - Nagykőrös - Kocsér - Tiszakécske – Tiszabög (komppal át a Tiszán) – Nagyrév - Cibakháza - Tiszaföldvár – Martfű - Rákóczifalva - Szolnok – Kőröstetétlen – Nagykőrös - Kecskemét
A túra távja: 150 km
Tervezett indulás: 2018. 06. 23. 14:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 13:40)
Tervezett visszaérkezés: 2018. 06. 24., valamikor az éjszaka közepén, Kecskemét - Kossuth tér
A túra maga nyílt, ingyenes, és bárki számára teljesíthető.
Alkalmi költségként viszont ezen a túrán a kompozás 200 forintba, Szolnokon pedig a fesztivál ideje alatt az őrzött kerékpárparkoló (http://www.tiszaviragfesztival.hu/hirek/orzott-bringaparkolo-a-fesztival...) használata 300 forintba kerül.

A túra részletes leírása:
Itt a nyár és vele együtt elkezdődnek a fesztiválok, mostani túránk is éppen ezt a hullámot próbálja meglovagolni. Gyertek hát velünk a szolnoki Tiszavirág Fesztiválra!

Az odaút nem a megszokott lesz, ezúttal teszünk bele egy kis vargabetűt is. Tiszakécske után ugyanis egy erős jobbost dobunk, nekimegyünk a Tiszának, ahol a helyi révész segítségét igénybe véve átkelünk a szőke folyón, majd onnan indulunk tovább a fesztivál forgataga felé.
Feltűnhetett nektek az is, hogy - szintén a megszokottól eltérően - nem a kora reggeli órákban pattanunk majd nyeregbe, hiszen a zenei fesztiválok délelőtt még alszanak, csípás szemmel ébredeznek, ilyen helyeken csak este indul be az igazi élet. Ezért mi is úgy tervezzük, hogy ebéd után indulunk el, estére odaérünk, táncolunk, énekelünk, majd utána a sötéttől nem rettegve nyeregbe szállunk, és elindulunk hazafelé.
Szolnokon a megérkezés után szabad program vár mindenkire, majd este 10(esetleg 11) óra környékén kezdjük el összeszedni magunkat, hogy a még hátralévő hatvan kilométert jókedvűen legyőzzük.
Felhívjuk a figyelmet, hogy mivel ez egy félig éjszakai túra, mindenki hozzon magával megfelelő világítást, és a jól láthatóságot segítő eszközöket!
Előreláthatólag őrzött kerékpártároló lesz (kerékpárzárat persze hozzatok magatokkal): http://www.tiszaviragfesztival.hu/hirek/orzott-bringaparkolo-a-fesztival...

Íme a fesztivál teljes programja: http://www.tiszaviragfesztival.hu/
 
 
Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat. Éjszakára meleg öltözék!
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Első-hátsó lámpa, illetve láthatósági mellény kötelező!
Fejvédő ajánlott.
Kerékpárzárat is mindenképpen hozzatok magatokkal!

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/244

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Juhász Imre, túravezető

Írás tipus: