Meggytúra Kecelre

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpártúrát szervez Kecelre, a népszerű keceli Meggyfesztiválra.

Úticélunk: Kecel, Meggyfesztivál
A túra időpontja: 2019. június 8. (szombat)
A túra vezetője: Babity János (20 222 54 10), illetve Hársch Ferenc (70 339 70 41)
A túra távja: 140 km, (illetve alternatív túránk - 90 km)
Tervezett indulás: 2019. 06. 08. 08:00, Kecskemét - Kossuth tér (nullkilométerkő)
(Gyülekező: 7:40)
Tervezett visszaérkezés: 2019. 06. 08. 20:00, Kecskemét - Kossuth tér
A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra részletes leírása:
Meggymagköpő verseny, Csettegőverseny... na és meggy, minden mennyiségben!
Kecelen még nem jártunk, és mikor máskor tennénk ezt, mint meggyszüret idején? Egészen kiválónak ígérkező, és kiváló hírnek örvendő Meggyfesztiváljuk ösztönöz minket arra, hogy tágítsuk határainkat, és Kecskeméttől ilyen távoli városba is ellátogassunk!
A határok kitágítása viszont azzal jár, hogy ezúttal szigorúan vegyük a reggel 8 órai indulást, illetve 24-25 km/h-s utazósebességgel küzdjük le az odáig (és visszafelé) vezető kilométereket. Izsákon tartunk először egy kevés pihenőt, majd Kiskőrösön a Fröccs kávézó frissítőpontnál csatlakozunk a Meggyfesztivál hivatalos, vezetett kerékpártúrájának csapatához. Kecelen pár órás szabadprogram, majd délután négy óra körül indulunk vissza Kecskemétre.

Akinek akár a tempó, akár a táv sok lenne, ne csüggedjen, nem hagyjuk tekernivaló kilométerek nélkül aznapra. Felavatva az 52-es melletti újraépített kerékpárutat indul el a másik csapat, majd szintén Izsákra kerekezik Ágasegyházán át. Onnan Szabadszállás (egy kis meglepetéssel!!!), majd Kerekegyháza állomások következnek, és délután 5 óra körül a kecskeméti hazaérkezés.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári kerékpáros ruházat.
Esővédő. Hideg élelem és víz.
Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső).
Kerékpárzár.
Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Tekerj velünk, és nyerj egy kerékpárt!:
Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz nyilvános sorsolásunkon, ahol a VT Veres Kft. BAM! (Bringázz a munkába!) csapata jóvoltából főnyereményünk egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak rendszeres túrázóink, hiszen támogat minket a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Bringa Centrum, LocalBike, a FormaZona Sportközpont, a Leves’M Levesbár, és a Kerekgumi Kft. Továbbá hagyományos támogatóink között tudhatjuk a Hetényi Pincészetet, és Baranyiné Balog Tündét, akik jóvoltából egyrészt finom borokból, másrészt nem kevésbé finom házi tejtermékekből, sajtokból álló csomag áll össze a részünkre. Magánfelajánlóként pedig Foktiné Erzsike felajánlása, ajándékai is segítenek számunkra építeni a túraközösséget.
Részletek: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/263

Négyszernégy-akció:
Aki érvényes Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezik, vagy a túrasorozat ideje alatt lép be az MK-ba (http://kerekparosklub.hu/miert-jo-mk-tagnak-lenni), növeli az esélyeit, hiszen a nevét !!!!!!444négyszer dobjuk bele a szerencsehozó sisakunkba. Mintha többször is letekerte volna velünk a kötelező négy túráját:)

Egyéb tudnivalók: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozz facebook csoportunkhoz:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Szép időt kívánva mindenkit szeretettel vár: Babity János, és Hársch Ferenc, túravezetők

Írás tipus: