Rólunk/Csatlakozz

Mit csinál a területi szervezet?
A területi szervezet legfontosabb feladata, hogy megszólítsa és összefogja a környék/város bringásait, hogy együtt könnyebben tudják igényeiket kommunikálni, érdekeiket képviselni az Magyar Kerékpárosklub (MK) ernyője alatt. Emellett fontos, hogy a területi szervezet lehetőséget biztosítson bringás közösségek kialakulásához.

Miért nagyon fontosak a területi szervezetek?
Egy terület/település igazi ismerője az ott élő kerékpáros, aki nap, mint nap azon a környéken teker, közlekedik kerékpárjával. Azok az MK tagok, akik szeretnének is tenni azért, hogy kerékpárosbaráttá váljon környékük/településük, alkotják az öntevékeny területi szervezeteink magját, ők tudják pontosan megmondani, mire van szükségük az ott közlekedő kerékpárosoknak. Az MK alapszervezetei az MK általános irányelveit képviselik helyi szinten. Ezek legfontosabb elemei:
- az MK kerékpározással és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos általános álláspontja valamint az infrastruktúra tervezés szempontjai,
- A területi szervezet fontos szerepet tud vállalni, a terület/település kerékpárosbaráttá tételében új tagok toborzásával, környék kerékpárosainak igényfelmérésével (problémák, lehetőségek) és azok megfogalmazásával, az infrastruktúra állapotának feltérképezésével és annak folyamatos ellenőrzésével, ötletek és konkrét javaslatok kidolgozásával az infrastruktúra és az intézkedések átalakítására, fejlesztésére, bővítésére az MK szakmai csoportjaival együttműködve, az érintett szervek és önkormányzatok irányába történő kommunikációval az MK vezetésével közösen, a kerékpáros közlekedés kulturájának népszerűsítésével.

A Magyar Kerékpárosklub kecskeméti területi szervezete azzal a céllal jött létre, hogy civil szervezetként képviselje a kecskeméti kerékpárosokat, kiálljon a kerékpáros érdekek és kezdeményezések mellett. Célunk, hogy a kerékpározást helyi és országos szinten is egyre elfogadottabbá tegyük, s a kerékpárra ne csak mint hobbieszközre, hanem a közlekedés fontos résztvevőjére tekintsenek annak használói és a döntéshozók is. Képviseljük a Magyar Kerékpárosklub kerékpározással és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos általános álláspontját, valamint az infrastruktúra-tervezés szempontjait, illetve a kerékpáros közlekedési kultúra kérdéseit.

Felvettük már a kapcsolatot Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával, Kecskemét Rendőr-főkapitányságával és a helyi médiával is jó viszonyra törekszünk. Kecskemét új közlekedési koncepciójának megalkotásában tevékenyen résztveszünk. Szoros kapcsolatban állunk az MK szakmai munkacsoportjaival. A közlekedési infrastruktúra kapcsán készülő javaslatok összeállítását a közlekedési munkacsoporttal egyeztetve készítjük.

Csatlakozz!
Az MK kecskeméti területi szervezetéhez önként csatlakozhatsz, ha szeretnéd nyomon követni városod bringázással kapcsolatos fejleményeit, vagy aktívan is szeretnél bekapcsolódni a bringás ügyek alakításába. Mindezek mellett a klubtagság számtalan előnnyel jár:
- biztosítás
- jogsegélyszolgálat
- A MÁV-Start, GYSEV vonatain történő kerékpárszállításnál 25% kedvezmény
- CIB Bank kedvezményes számlacsomag
- stb.

A Magyar Kerékpárosklub (MK) 2002-ben alakult civil szervezet, mely mára már több ezer taggal rendelkezik országszerte. Az MK fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Erős lobbierejével hatékonyan képviseli és hasznos szolgáltatásaival segíti a kerékpárosokat. A szervezet érdekképviseleti, érdekvédelmi tevékenység mellett széleskörű szolgáltatásokat nyújt a tagság részére. Tagjaink biztosítva vannak, szükség esetén ingyenes jogi segítségben részesülnek, a MÁV vonalain olcsóbban szállíthatják kerékpárjukat, a kártyájuk felmutatásával sok 100 szolgáltatónál részesülnek kedvezményben. A klub munkáját nem csak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is elismerik. A Magyar Kerékpároskub aktív tagja az Európai Kerékpáros Szövetségnek (ECF).

Kapcsolat
Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, úgy a "kerekparosklub KUKAC kecskemeten.hu" e-mail címen várjuk leveled!